BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 30, 2009

Kursus Protokol Dan Etiket Sosial

semalam last day i attend kursus protokol n etiket sosial tu.. so far, memang best la.. kursus tu diadakan pada 28 n 29 Dis bertempat di SP Inn.. i'm really enjoying myself sebab banyak info yang dapat.. penceramah pon bagus.. even, hari kedua, i was like zombie.. sebab penat dan mengantuk sangat-sangat.. 1st day kitorang diajar berkenaan cara yang betul untuk berpakaian.. and ramai la calon2 yang kena jadi model.. termasuk la aku..lucky me, sebab apa yang aku pakai hari tu memang kena dan ikut protokol.. even baju, tudung n kasut xsemahal 'mak cik-mak cik hipokrit' tu, penceramah still praise me cause i'm in da correct code..


one of our model.. for man yang kecik, xboleh pakai tai yang lebih dr 3 inch tau..

then mula la mak cik2 tu xpuas hati.. siap bangun n komen kasut yg aku pakai.. nasib baik penceramah tu defense aku.. tak paham la.. apsal la depa nie tak suka sangat dengan aku.. rasa-rasanya, aku tak penah buat somethin bad kat diorang.. cakap pon jarang-jarang.. sangat xpaham.. tp terpaksa pujuk diri sendiri.. "biasa la, if orang xsuka kita tanpa sebab, mesti ada somethin good about us yang diorg jealous @ dirg ingin menjadi seperti kita".. haha..thats da way i think..

then, yang paling best mesti la bab makan-makan.. fine dining.. seksa gila.. nak kena kontrol da way we eat.. nasib baik la menu semua sedap-sedap.. hmm, after dia boleh la praktis makan kat hotmas.. wakaka.. sila enjoy menu di bawah ye... FOR YOUR EYES ONLY...........



our menu..YummY...



cara meletakkan napkin dengan betul..



susunan sudu garpu yang betul



our 1st course



licin..even penceramah tu kata salad2 tu just utk hiasan, aku lantak jugak..



bun and butter yang sangat sedap.. mana nak cr ye butter brand AMUL ni..



mushroom sour.. ade cara tau nak pegang sudu.. makan kena selang seli dengan bun



main course..sodap wooo dia punya coeslaw



desert.. choc moist.. lagi la sedap.. kenyang.. alhamdulillah....

3 comments:

Uruchimaru @ kf said...

betul ke kenyang ni?

eikasyaza said...

memang kenyang sampai rs chic chop tu ade kat kerongkong lagi..muahaha

siti murni ishak said...

perghh...sungguh menggiurkan. ni kalau dah kat dpn mata hilang protokol ni..hihi. i biasa hentam je..maklum la x penah ikut kursus protokol ni scara official nyer. just yg basic tu boleh la...

 
\