BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, December 6, 2009

Chaos caused by dalmatian

salam suma.. today ade 1 cerita pasal dis stupid dalmatian.. yesterday masa me, my hubby n family in law nak p kepala batas, we was surprised by this dalmatian.. tetiba ja muncul kat luar gate..then, aku terus je tarik damia (anak sedare) n holding her tight sebab dia dengan haris (anak sedare jgk) nak berlari ke gate n pegang2 dat dog.. eeeuuuwww... rasanya semalam memang hari yang sangat mencabar sebab macam2 hal jadik sebelum kitorang boleh bertolak.. back to the story, my hubby tetiba amek tong minyak enjin untuk chase away that dalmatian.. i wonder how its work..hahaha.. tp kurang tidak berkesan.. then, semua pon pakat2 la halau.. still tak mo pi jgk.. sangat tak paham bahasa.. ingat orang nak men-men dengan dia la.. padahal, memang kitorg dah berhabes-habesan nak halau.. aktiviti halau menghalau tu takes times jugak la..then, hanjing tu lari plak ke rumah sebelah n next pegi menghidu kerete sape ntah kat seberang jalan.. so, kami ape lagi.. start kereta n berdesuppp keluar sambil my bro in law jadi guard yg tengah pegang kayu budget nak bagi dalmatian tu takot..hahaha
so, kami suma pon lalala sukahati sebab prob da selesai dan dah sampai pon kat kepala batas rumah mak sedara my hubby.. diorang masak bihun singapore yang sangat sedap.. tengah melantak, tetiba my FIL call bgtau dalmatian tu dah masuk rumah.. terkejut berok semua orang.. so, masa kat sana dah riso dah nak kena samak 1 rumah sebab dia dah masuk melawat dapur, ruang tamu n yang paling siot, siap naik atas rumah lagik.. adey la. aku siap call kwn aku yg dok bahagian kesihatan am, mintak diorg tangkap anjing tu dah.. haha, tp cuti la plak depa..then, lepas selesai solat n bawak haris n damia mandi kolam, kitorang pon balik.. my FIL dah check memang anjing tu kering.. so, kami sebulat suara memutuskan xpayah samak sebab rumah n anjing tu sama-sama kering..
eh, lupa plak.. masa nak sampai rumah tu, kitorang nampak anjing tu still ada dekat seberang rumah.. so, my hubby xterus bukak gate.. kami round2 pusing taman tu dulu.. bukan pe, sebab takut dia berlari-lari anak masuk dalam rumah lagi.. so, lepas pusing2 tu, kami nampak anjing tu dah ade kat hujung jalan.. so, cepat-cepat bukak gate n masuk sambil my BIL still jadi pegang penyapu..haha.. sangat lawak...
moral of the story for today....
kalo nak halau anjing dengan cepat, curah je dengan air..lagi bagus dengan air panas..cepat sikit dia lari.. macam aunty sebelah rumah buat..wakaka.. gud thinkin la you.. sesape yang xkenal dalmatian, sile tengok gambarajah di bawah dan klik untuk tumbesaran :



7 comments:

pizet77 said...

len kali kurung je dlm gate tunggu anak buah kami p ambik

eikasyaza said...

muahaha... besa la..pak mertua kami kalut2.. mesti la nk halau keluaq..pastu baru bgtau kami.. lawak2..kec0h satu rumah

mrs.lune said...

eikasyaza,
ingat kan dpt jumpe ko kt majlis mai sabtu lepas..huhu. xdek pun geng sainsek..masing2 bizi. hehehhh

siti murni said...

hanjing tak bertuan eh..call majlis perbandaran..suh depa mai collect hanjing2 tu..

eikasyaza said...

mrs.lune : ain..aku ade kenduri hari tu..sangat sedih xble p kenduri mai..die mesti marah aku..huhu

siti murni : tu la..dah call ms hanjing tu masuk.. tp dah terlepas la plak..kalo x memang dah kene tgkp la.. skang dah xde, agaknye kene tgkp ngn vietnam wat mkn ko..haha

me-mie said...

ei ika..cumelnye dis dalmation..ngeh3..mesti die cr owner die tp xjumpe..sian die..huhuhu..dunt kill dis dog k..

eikasyaza said...

cumel ko kate?? huhu scary tau mana incident tu.. wakaka.. memang xsempat nk tangkap pon...

 
\