BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 20, 2010

Fibroid

hye peeps.. well, pagi tadi jam 10.00 sy dah p Hospital Sg.Petani sebab ada appointment untuk rawatan sakit puan.. then, sampai terus ambik no giliran n tunggu n tunggu n tunggu lagi, sampai my turn.. so dengan machonya sy melangkah masuk.. so, masa dalam bilik tu, ade sorang doc tu (specialist assisstant) interview macam-macam.. macamna period la, berapa banyak pad pakai dalam 1 hari, ade ketul darah x, bile start datang period, berapa kali bersama dalam 1 minggu n banyak lagi la.. then, die suruh baring atas katil untuk scanning..

tengah die scan tu, tetiba muka dia macam terkejut, then die cakap "tunggu jap, i nak refer kat my boss".. so, diorang cakap-cakap kat luar. bajet x bagi sy dengar tapi hello! sebelah je kan confirm la boleh pasang telinga. i dengar yang assisstant tu bagitau die nampak sort of fibroid!!!! lepas dengar tu, punya la sy takut.. rasa dunia ni kelam je.. musnah la semua harapan..

then, pakar tu pon datang untuk confirmkan sekali lagi.. die suruh sy kuar minum air banyak-banyak sebab nak scan skali lagi untuk bagi clear baru sy tau sebelom scanning kene minum air banyak-banyak ye tuan-tuan n puan. so sy pon kuar cari my hubby and mintak dia belikan air mineral 2 botol.. tapi boleh minum 1 botol je sebab dah full. time tu memang dah xboleh pikir +ve dah sebab tensen sangat-sangat.

then, masuk balik dalam bilik doc tu. masa tunggu dia tu memang rasa macam nak nangis dah. mintak tolong macam-macam kat Tuhan. baca ayat Kursi la semua la sampai la doc tu datang untuk scan skali lagi. dia cakap sy xcukup minum air sebab pundi kencing maseh kecik tp still boley nampak la.. then dia scan, dia kata tak de fibroid pon sebenarnya just rahim menebal..maybe nak period.. time tu rasa nak peluk je doc tu.. happy sangat sebab xde ape-ape.. semua normal, just perlu turunkan berat badan je

next, dia suruh amek darah untuk check hormon tapi result next 6 month baru dapat tau sebab next appointment bulan 7.. lagi 1 bala bila nak amek darah biasa la orang takut jarum memang macamni..

nurse : tengok lengan kiri.. hmm, xnampak urat ni
eika : hoh?? isi banyak sampai xnampak urat
nurse : haha.. tengok lengan kanan plak.. hmm, belah ni pon xnampak (sambil ketuk2 lengan)
eika : dah tu macamna?
nurse : ni yang nak kena cucuk 10 kali ni
eika : haiiiiii, mana ble macamtu
nurse : ok2.. kita try dulu na xtau kena urat ka tak ni, kalo xdapat kita cucuk lagi
eika : haaahhhh??? jangan la...... ubat kebas ada dak??
nurse : ubat kebas tu apa??
eika : ubat bius??
nurse : bius apa?? mana ada apa.. cucuk ja
eika : mati la aku pasni (pejam mata) tetiba rasa nurse tu sapu ubat ngan kapas. terus rasa lega
nurse : hah, sudah.. sakit dak
eika : hehe.. xsakit


huhu.. bulan 7 plak kene gi jumpa doktod.. adey


5 comments:

pizet77 said...

ampa kena biasakan la dengan jarum tu nnt kalau peknen tiap2 bulan kena cucuk muahaha, bersalin pun kena drip kat tangan...

me-mie said...

uit mu ni..buat aku suspen jek..hukhuk..aku doakan ko semoga sihat selalu k..mu berusahalah turunkan berta badan k..jgn tertekan tau..i know u can do it..chaiyok!! lav u n miss u ika..aku kawin mu dtg k nt..hee..;)

siti murni ishak said...

ish ish...suspen i! n'way alhmdulillah, everything's fine. i pun takot jarum...huhu...ngeri wei

eikasyaza said...

mimi, insyaAllah aku smp kenduri ko nanti.. hehe...aku pon suspen tau.. gile gelabah time tue..tuhan je yg tau

eikasyaza said...

siti murni : erm, suspenses btol kan.wahaha.. macam nk ketuk2 je assisstant doc tu.. tp alhamdulillah semua ok

 
\