BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, April 23, 2010

Wow!!! My First Buffered Earning

Last 2 weeks i got my first buffered earning. i am so happy..but my earning was not high as other blogger according to my unique visitor.. Now that i know that the higher visitor will give higher income.. i think i need to struggle a bit.. here's my buffered earning.

Click image for enlarge

Needs any tip?
* you need to maintain 100 unique visitor every weeks
* write an email to nuffnangs so that they can give a comment about your blog and it can attract their attention
* Update your blog
* do blogwalking for higher trafic


i think that's all.. gUd Luck!

19 comments:

NichKhun said...

nak tulis emel kat nuffnang watpe? nak tulis ape emel kat dorang?

eikasyaza said...

hehe..mcm i ari tu, tanye ape lg kriteria yang i nk kene ikut utk dapat buffered tu.then diorg akan nilai blog kit, then bg comment..i slalu gak anta surat chenta kt diorg neh..

FyZa said...

wah besnya..congarts! =)

siti murni ishak said...

congrats...

NichKhun said...

nak anta surat chenta ke mana? eheheehhe helpdesk nuffnang ke? hehehe sori banyak tnya.. mintak tunjuk ajar.. huhuhu

fiza said...

Congrats, tak per...sikit² lama² jadi bukit (^_^)

farysa said...

congrats
lps ni mesti byk dpt dri nuffnang
hehe
=))

eikasyaza said...

thanxs u ols...hehe...just berkongsi tips..try la eh..

NichKun : Yup..kat helpdesk.. guna yang pertanyaan tu

Natasha said...

pembetulan...bukan 100unique everyweek, tapi kn maintai 100uniques everyday....


satu lagi commentbox x digalakkan ada woed verification sbb org tak minat nak comment..susah..lebih baik pakai moderation, senang nak jejak entry2 lama yang dicomment oleh pembaca....

eikasyaza said...

ye ke..opppsss...salah tulis..100 unique visitors a day..thanxs Natasha

DaHLia said...

erk kena emel suh nuffnang komen ke???

eikasyaza said...

hmm, tu sbg inisiatif je..ari tu i tye, nape i dapat2 lagi buffered. pastu diorg reply, mengikut penilaian yg dirg buat kat blog i, xlama lagi i akan dapat..tup2 dapat semgu pas tu.. best2

belogpizet said...

awat x bley bg besar pun

nadya said...

wahhh,kak nanti boleh belanja.....

nadya said...

kak ekaaaaaaaaaaaaaaa,belanja..hehehehe

me-mie said...

ika..ajar aku ika...xreti lah nk main nuffnang nih..hukhuk

eikasyaza said...

hoh..camne eh..ko daftar dulu nuffnang..klik sini http://www.nuffnang.com.my/..then, die ade tutorial nk pasang kt ko punye blog k

me-mie said...

ika yg ko dpt ni 4ratus ke 4 ringgit??x jelas sgtlah pictnye..huhu

eikasyaza said...

hehe...br 4 hengget la mimi..blog xfemes..mn smp 400

 
\