BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, June 17, 2010

Bunian? Mungkinkah?

Wahhh.. ayat tak boleh blah... tapi i nak cerita kejadian yang berlaku kat i and my hubby masa kitorg p kenduri kawan kat jitra.. sampai kenduri pon dah lambat dah. my hubby solat asar kt surau sebelah rumah pengantin tu.. masa i tgk kat dalam surau, tak de bahagian wanita.. diorg combine sekali.. then, i budget nak benti solat kat tol la.. lepas jumpa kawan2 lama n bergambar ngan pengantin bagai, kitorg pon balik ikut jalan baru jerlun..
tiba-tiba my hubby benti sebelah jalan sebab ternampak masjid.. then, i plak rasa terkejut sebab i ingat nak benti kat tol.. then, kitorg masuk kete sampai belakang masjid.. tengok keliling tak de orang langsung.. sorang pon tak de.. i bgtau hubby tak berapa sedap hati and ajak p semayang kat tol... tetiba masa nak reverse kete tu, terlanggar something sampai tayar automatic flat.. gila terkejut.. then, my hubby pon nak tukar tayar ganti, cari2 spanar tak jumpa la plak.. then, dia pusing la masjid nak cr orang.. tak jmp gak.. sambil i tunggu kat belakang tu, dengar plak bunyi orang ketuk zink.. dah la dekat ngan bilik mandi mayat.. my hubby dah risau sebab xde spanar n mintak i semayang dulu.. masa masuk tu, letrik semua off..tapi masa nak kuar i nampak microfon menyala... agak meremang... pastu, my hubby try cari sekali lagi, jumpa plak spanar..rupanya dok bawah tayar spare tuh.. nasib baik..selaesai tukar jam 7.30 camtu..pastu rasa pelik sebab takde sorang pon jemaah yang datang masjid tu.. not even single person ok..jadi masjid tu takde orang azankan la.. pelik kan.. untuk sedapkan ati, my hubby kata mgkin ada masjid baru dekat2 tuh..then, masa on da way pas setel tukar tayar, kitorg berangkat balik... i observe, takde pon masjid @ surau dekat2 tu..
pelik...pelik.... Cantik plak tu masjid tu..besar... putih... sunyi ja...hmm...








7 comments:

En iLham said...

hmmm
seram juga
tapi takpelah
nak solat kan
buat kerja baik
hijab terbuka sebentar

realiti.. said...

mmg agk seram gk kalu berada disituasi mcm nie..biasanya..at least..ada imam,bilal n sorang makmun(mgkn pak cik2) yg akn dtg solat kt masjid walau time2 solat lain pun..kalu dh xda lgs..maknanya..masjid tu mmg xdigunakan dh n mmg tutup..jd..xtaulh ape yg berlaku sbnrnya..mgkn gk ape yg dikatakan oleh owner blog pasal bunian..

MiloMasihPanas said...

hmm... x kesah la bunian ke ape.. yang penting tahniah kerna solat diutamakan...

kongsi post lama ♥♥♥dalam mencari pasangan ramai tersilap♥♥♥

Mat Gebu said...

Hmmm..menarik dalam seram...tapi tak pe lah niat anda pun baik kan.... tapi memang pengalaman yg harus dikongsi....

Benrauf 2.0 said...

Masjid tu dekat kampung mati atau masjid tu sebenarnya ialah kuil sikh. :p

realiti.. said...

kuil sikh?..huhu..ari tu ada g mane xingt..ada nmpk cam kubah masjid..nk g lh kn sbb xsolat lg time tu..masyaALLAH..tgk2 dr dekat..kuil..nasiblah xmasuk..

eikasyaza said...

hoho..mn ada..ni btol2 masjid lor..serius.. kain semayang semua ada...ohoho

 
\