BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 14, 2010

Mood Tak Elok


Kan bagus kalau aku kaya raya..tak payah nak keja.. boleh jadi suri rumah sepenuh masa.. boleh selalu BW.. xpayah nak pening kepala masuk meeting, buat report bagai... tak payah nak sakit ati dengan karenah birokrasi.. tak payah kena buli selalu.. sangat sangat la stress dengan situasi sekarang..
Even dok 1 jabatan, 1 bahagian, tapi xde langsung co-operation di situ.. keja ko keja aku, tapi keja aku, keja aku je la... jangan harap nak tolong even sikit pon.. responsibility out..my respect to those people is ZERO!!!
boleh jadi gila la... hmm, terdetik di sudut hati nak cari keja di tempat lain..but i still and always love this job.. lagipun sayang nak tinggal kawan2 kat sini..
Till now, baru aku sedar hidup ni penuh dengan kepura-puraan.. tapi bagi aku kalau orang lain berbuat baik dengan aku, insyaAllah segala kebaikan akan dibalas dengan kemampuan diri aku.. tapi sekiranya ada mereka yang berbuat jahat @ tidak ikhlas, Tuhan saja la yang membalasnya..
i think i need a break.. jauh daripada kehidupan duniawi dan mendekatkan diri kepada Allah S.W.T di mana hanya Dia lah yang dapat memberikan ketenangan...

TENSION!!!!!!!

7 comments:

FyZa said...

sabar ye..jgn tension2 k..sbb suma 2 la yg akan mematangkan diri kita lg..;)

suamihanyisterizuki said...

kaya xsemesti dpt setelkan seme benda..huhuhu

sabor sabor

M a W a D D a H said...

jangan la tensen...senyum2 sll k...

memang pun hidup ni memang penuh dgn kepura-puraan...dan macam2 kerenah org...

munamuni said...

salam,

memang maam tu lah lumrah duni, jadi surirumah bukan best pun..hehhe

ArELeEz said...

cuba think +ve. assume sume tu as pengalaman yg m'dewasakan..

CasaBlander said...

karenah birokrasi hanya di sektor kerajaan! jom keje swasta! hahaa~~

green carpet said...

rilek...usaha, doa n tawakal pasti buahkn hasil

 
\