BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 24, 2010

Hati tersentuh

Dear friends....lama xupdate n berblog-walking... lately, i've been so busy... actually not lately but in this year i rasa macam busy gila... lots of work to do.. tapi sib baik hari ni ada kesempatan untuk update... rindu...

Anyway, last weekend, masa on the ways balik dari bawak adik2 bershopping raya, i, hubby n adik-adik hampir excident...bukan dengan kereta @ motor...tapi dengan lembu okei...dengan LEMBU!!!! dah nak kene dah, tetiba i menjerit n my hubby sempat mengelak... trauma woooo... nak la jugak memaki hamun tuan lembu tu.. tapi difikir2 balik, di bulan yang mulia nie, i just komplen sikit2 je la... tolong la sesape yang ternak lembu tu, tolong ambil kira nyawa org lain..pekerjaan anda tu adalah pekerjaan yang mulia..bukan semua orang ada bakat nak bela lembu nie.. tapi tapi.. jaga la lembu korang tue, jangan la lepas sesuka hati...lembu tu kebal.. kesian tau kalo terexcident dengan lembu... kalo x mati, parah n habis duit la jugak..
Trauma time excident dulu pon xabes lg... hmm... alhamdulillah... Allah S.W.T masih mengizinkan kami untuk hidup di dunia.. syukur sangat bila berada di bawah lindungan Dia...

And today, hati i sangat2 la tersentuh bila terbaca post adik i kat FB... merungut bila la nak dapat anak sedara... Ya Allah...xterjawab .menitis air mata.. cuma boleh memohon pada-Nya... Hati kecik nie kadang2 terdetik jugak la bila tengok anak2 terbuang, mengharap sangat kalo anak2 tu dianugerahkan kepada mereka yang meminta... tapi semua tu ada hkmahnya... i admit it... i selalu membayangkan bila i pregnant, confirm semua org di sekeliling i akan happy... especially my hubby, mak, family mertua n adik2... bila la oleh membahagiakan diorg nie... hmm... i dah redha... kepada sesiapa yang masih menunggu rezeki dari-Nya, bersabar la... jangan lupa berdoa..tambah2 lagi di bulan yang mulia ini... amin

Mutiara Kata :


Dengan rahmat dan keredaan Allah SWT pada malam Lailatul Qadar, diampunkan dosa hamba-Nya
kecuali kepada empat golongan manusia iaitu peminum arak, penderhaka
ibu bapa, pemutus silaturahim dan individu yang bermusuhan.

6 comments:

FyZa said...

erm btul 2..bln posa bln baek..semoga dpt cpt2 jd ibu..ada rezki x kemana...;)

eikasyaza said...

tu la fyza...amin.. tp penantian 1 penyeksaan kan....

aZuRa AhMaD said...

kak zura pon camtu la..tambah nak raya nie...patutnya anak mesti dh besar...nie..kami masih berdua...selama 6 thn...sabar jerlah...akak pon dok sambung treatment kat hosp...ahad ni nak kena pi utk ari ke 10 period

me-mie said...

sabar tau ika..hmm..mis u lap u ika..huuhuhuu

budakroket said...

hello....after reading you post i must say shukur to ALLAH S.W.T... sbb tak aksiden....allah masi sygkan kamu mungkin ^_^

afraliza said...

wish the best 4 u...belum tiba masanye lagi...ade hikmahnye tu...

 
\