BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, January 2, 2011

Tak Suka Perasaan Itu...

Penah tak korang kehilangan orang yang amat disayangi? macam ahli keluarga, sahabat atau kekasih?? i pernah... It's been 6 years that my father left me.. Kadang-kadang sampai sekarang pon tak boleh terima kenyataan.. But life must go on kan... i just nak share something... perasaan @ petanda yang i rasa sebelum arwah abah meninggal.. erm, 2004.. Masa tu i kat Kolej Matrikulasi Pulau Pinang... about 30 days sebelum arwah meninggal, i memang rasa xselesa.. mata kiri i berkedip-kedip... orang dulu2 kata petanda nak nangis.. tapi tu semua kata orang tua, i xpecaya.. memang sangat2 xselesa.. Siap mintak kawan tolong tengokkan kelopak mata i.. dia cakap memang nampak bergerak2.. then, on 15 Januari, i ada kelas.. ntah macamana i tinggal handphone kat bilik.. selalu i bawak p kelas.. Memang masa dalam kelas tak boleh concentrate.. mcam di awangan.. tetiba ada lecturer datang kelas i bagitau ada orang nak jmp.. bergegas la i p.. then, nampak jiran2 kat kampung.. but still xdapat tangkap lg.. pastu, diorang bgtau mintak bersabar and inform my father dah xde... diorg mintak kemas baju.. terus lari ke bilik, on handphone then tengok ade 44 misscall from home...

On da way balik, i tak nangis.. setitik air mata pon xble kuar sebab terlalu terkejut.. i rasa macam berada di dunia lain... Sampai la i sampai rumah n tengok ramai orang... then, bila tengok my mom, i terus je nangis.. sebak teramat sangat... smp masa diorang dah kafan n mintak ahli keluarga cium pon, i xmampu... i memang xtengok arwah sebab xsanggup n xboleh trima... i takut xnak lepaskan arwah.. lepas tu berminggu jugak la i takde selera makan.. hmm... Mungkin semuanya adalah kebetulan, tapi lepas tu i jadi fobia... bila mata kiri berkedip i dah jadi risau and takut... Ntah la... Semalam pulak pak cik (adik arwah abah) i meninggal.. 2-3 hari sebelum tu pon i asyik teringat kat arwah pak cik i... sebelum balik kampung, i dah terpikir nak bawak my mom p jenguk2 diorang.. tapi, xsempat tetiba arwah dak xde... tak sukanya keadaan macam ni... even hanya kebetulan, i still fobia... hmm...

8 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

saya melalui situasi dimana perlu menerima hakikat arwah Ayah pergi dulu. Nak2 lg waktu tgh menghitung hr nak buat persiapan kawen. Masa kawen langsung takde feel yg pengantin lain biasanya akan rasa even ms angkat nikah pun takde rasa berdebar atau apa2.. Masih di bayangi arwah ayah yg excited sgt nak sambut menantu. lepas 4 hari Arwah ayah meninggal sy di ijabkabul..
BONTOT MENGELEBEH

eikasyaza said...

hmm, sedih kan... mesti arwah abah kita nak jadi wali kn... nak tengok menantu.. kita doakan mereka ditempatkan di kalangan orang yang beriman ye...

eikasyaza said...
This comment has been removed by the author.
titirara said...

pernah :(

hilangnya dia membuat hati ilang arah . rasanya hari2 tira seperti selalu . tetapi tetap digagahi juga walaupun payah. setiap perkara yang dilakukan , mesti teringat kan dia :(

entry ni ,, sedih .. tanpa disedari , air mata berada di tubir mata dan serta merta mengalir juaa :'(

Mendoakan mereka di kalangan orang ya beriman . Al-Fatihah :')

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

selamat tahun baru

+akufobia+ said...

takziah.

MieZa said...

sama-sama kita sedekah kan Al-Fatihah..

yang pergi tetap pergi..saya juga pernah kehilangan adik saya yang meninggal kerana sakit leukimia..

misyamissyou said...

hmm..felt sad too when reading this..kite byk doakan org tersayang yg dah xde ye...

 
\