BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 6, 2011

Untuk yang dah berkahwin!

Soalan suka-suka... Tidak ada kaitan antara yang hidup atau yang sudah meninggal dunia atau yang tengah tenat atau yang sihat walafiat atau dan atau lagi... hehe... .
Soalan saya adalah :

(i) Lepas kahwin korang prefer dok rumah sendiri @ rumah mertua?
(ii) Lepas kahwin, korang lebih suka kereta biasa @ kereta SUV?
(iii) Lepas kahwin, korang selalu makan kat rumah ke kat luar?
(iv) Lepas kahwin, korang selalu tengok wayang tak?
(v) Lepas kahwin, masih rapat lagi tak dengan adik-beradik yg lain?
(vi) Lepas kahwin, apa lagi eh... erm, xde dah

hah, jawab la...

selingan


12 comments:

Cma Shiema said...

errmmm...jawapan cma

1)umah sendiri..lebeh privasi
2)suke kete besau..maklumler dah ado ank2..:)
3)kalu berdua je mkn kat luar..nk bw ank2 kene tggu besau ckit..kalo x...haru...
4)selalu juga..tp berdua je...:)
5)x rapat sgt..coz dah berjauhan..
6)....:)

eikasyaza said...

mekasih atas jwpn bernas anda.. muehehe...

M a W a D D a H said...

alaa...adah xleh jawab la nie...

larrikkkk!!!!

eikasyaza said...

eh.. buleh je adah... bakal berkahwin... hehe... jawab2...

odah + one = odahone said...

kami xkwen lg tapi nak cuba try test jawab;
i)rumah sendiri wlupun kecik mcm reban aym
ii)kereta biasa2 jek
iii)mkn kt luar umh sbb sy xpndi msk
iv)tgk wyg dlm umh beli tv yg beso mcm cinema TGV
v)rapat mcm biasa
vi)kami nk ada 4org ank..?? ops xde dlm soaln ek? sori...

CouLeur de Chiqu3 said...

1) ddk umah sendr..cuz..kita sudah bina keluraga sendri masa tu

2)ikot perkembangan kelurga +pendapatan ..diawl2 perkhwinn..klo x berapa mmpu pakai kereta beso kecik2 je sudah...dh ada anak beli beso trus..

3)klo bleh time ni lah isteri2 yg baru kawen leh aman damai nk mask kt dapur..leh develop skill mask..mask je la kt umah...klo du2 xde mas mkn je la kt lua..xde mslah pon

4)ala..wyg..tgk je la..apa ada hal..dh kwen bukan halang mahu bersosial..klo mase kaple boleh plak?..time dah SAH la boleh buat segalnnya bersama..

5) haha..terpulang camne hubungn ngn adik bradiklah..bende ni kena ader toleransi sebenarnya...

dah nk kawen ke yangggg...hehehe
6)

gabanMorka said...

lepas kawin,jgn cerai...haha

aLoNg.... said...

along nk jawab gk r...
walaupn x kawen ag..hehehe...
1-umah sendiri...bleh wt ape yg kita suka....privacy
2-mpv...besar sket..leh angkut ramai2....
3-ske makan kt rumah...masakan air tangan seorang isteri merupakan kunci kebahagiaan rumah tangga...
4-tgk r....br romantik...kn3??hahaha...
5-kompem kna rapat...tali persaudaraan yang erat yg telah terjalin sekian lama harus diteruskan..
6-abis suda..

kakngah said...

1. rmh sndr. banyak buruk dr cantik bila masih srmh dgn org tua.

2. memula.. kereta biasa. lps beranak dan pinak.. prefer MPV dr SUV.

3. ikut keadaan semasa & tenaga yg ada.

4. tak :(

5. hhmmm.. very d complicated. ms aku yg baru kawen.. still rapat lg ngn adk aku. tp, bila dia yg kawen.. dah tak rapat dah. :( lg..

6. :P

nirelwof said...

1- rumah sendiri
2- kete biase...dah ade anak baru tukar kete besar sket..=)
3- makan kat umah..kalau sama2 penat baru mkn kat luar or order delivery..kesian kat wife..
4- klu boleh mmg nak tgk tp selalu sgt bizi smpi xde masa nk tgk wayang..
5- honestly, dah renggang sket..=(

kak dila said...

1.kalo baru khawin sangat eloklah duduk rumah mertua dulu....belajar selok belok berumah tangga...banyak yang boleh dipelajari bila duduk ngan mertua....6 tahun akak duduk ngan mertua....tahun ni tahun ke 2 tinggal sendiri...sekarang segala masaalah boleh diatasi sendiri sebab 6 tahun kita dah belajar menangani segala ombak badai ribut tsufahmi...ehhh tsunami...idakler nanti baru kahwin tak sampai setahun pasal duduk sendiri tetiba balik rumah mertua atau mak bapak kata nak cerai....sebab tak tahu mengatasi masaalah....bermulanya sebuah masaalah dalam kehidupan sebenar ialah selepas berkhawin....

p/s ok...cukup satu komen...panjang betul...hehehehe

Irwan said...

Salam Cik EikaSyaza,

Sebagai seorang yang baru bernikahwin, saya rasa terpanggil nak menjawab soalan-soalan cik. Walaupun saya taknampak ke mana perginya soalan-soalan ini, tapi saya layan jelah sebab cik selalu blogwalk kat blog saya dan cik ada banner dari suffer8zine blog, yakni musuh zine saya zaman dulukala...

checkout my answers here:
http://aderberani.blogspot.com/2011/02/komen-kepada-untuk-yang-dah-berkahwin.html

 
\