BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 20, 2010

MYAUTHENTICZONE OPENING GIVEAWAY


Oh oh... nasib baik sempat lain join... Tq to my sis.. i dapat tau dari blog DIA... ehehe.. sangat2 teruja nak join sebab as u peeps know (tau ke) i memang addicted to handbag... but i also addicted to perfume... berbotol kat rumah and i memang tersangat suka something yang wangi... well.. lucky me sebab ade blog yang anjurkan GA nie.. wajib join! ok2... syarat-syarat penyertaannye adalah :
  1. Follow our blog - myauthenticzone.blogshop.com - DONE!
  2. Create satu post untuk giveaway ni - DONE!
  3. Link semula contest to this post - DONE!
  4. Tepek banner kat bawah di sidebar - DONE!
  5. Komen sikit pasal blogshop ni.. ok ke tak..apa perlu tambah ke..ape yg korang nak di bawak masuk ke.. ape² la.. ^^ [[ since ni giveaway..tiada special markah akan diberi.. cuma cadangan/komen yg memberansangkan supaya blogshop ni dapat dikembangkan sangatlah dihargai]] - DONE!
  6. Tinggalkan link entry korang kat sini so that saya leh buat terjahan yer! - DONE!
  7. Ajak kengkawan lain masuk by tagging dorang ke apa ke amatlah digalakkan :P - DONE!

My comment untuk blogshop penganjur adalah :
First of all thanks sebab mengajurkan GA yang bagi i sangat best dan salah 1 langkah untuk memperkenalkan blog online shopping kepada para blogger.. pemilihan layouts yang berwarna hitam bagi i memang okay and nampak simple.. komen/pandangan i adalah seperti di bawah :

tulisan pada sidebar perlu ditukar dengan warna yang lebih terang @ ceria.. pemilihan color juga memainkan peranan penting untuk menarik minat pembaca/viewers/customers tau..

warna tulisan bagi tajuk di sidebar dan entry haruslah berbeza dengan warna content di mana pembaca/customers boleh nampak perbezaan yang ketara...
(Contoh : dekat notes and welcome to my authentic zone tu ye)

adakan 1 header yang menarik dan ceria yang dapat menimbulkan minat kepada viewers. Contohnye, masa diorang bukak blogshop anda diorang terus tau yang blog anda adalah blogshop..

Pihak penganjur boleh besarkan saiz banner kerana fungsi banner adalah untuk create 1 identiti bagi MYAUTHENTICZONE supaya dapat dikenali ramai dan boleh bertukar2 banner/link dengan blogshop yang lain.. ( salah 1 langkah untuk menarik customer).. boleh juga diedit dengan warna2 yang lebih terang...hehe

Pihak penganjur juga boleh menukar warna pada shoutmix supaya sepadan dengan warna layouts..

Sentiasa blogwalking untuk memperkenalkan blogshop kepada rakan2 blogger yang lain... Kalau ada next giveaway @ contest boleh la promote kat MALAYSIA Giveaway ni...

Wahh... banyak btol cadangan... i think thats all... just bagi pandangan je tau... i pon xpandai sangat.. terpulang kepada pihak penganjur untuk membuat pilihan yang terbaik... Akhir kata selamat maju jaya di dalam dunia perniagaan alam maya... sentiasa bersabar sekiranya berlaku sebarang dugaan yang tidak dijangka.. Yakin dengan rezekiNya...
Jangan mengalah sekiranya ada masalah-masalah yang timbul. Bukan senang untuk menjadi senang dan bukan susah untuk menjadi susah. Dengan kesabaran yang tinggi akan ada ganjaran yang menanti okei.. All da best in everything you do.. Keep up the good work okei...

p/s : jom kawan2 kita join GA nie... sempat lagi ni...
disamping tu kita jugak boleh support kawan kita yang baru menceburkan diri dalam dunia perniagaan maya nie.. Korang semua boleh klik kat SINI @ gambar di sidebar untuk join.. Hadiahnye sangat la menarik, tertarik kau mmg da booommmbbb! hehe



8 comments:

Rosie Posie said...

Thanks dear for all the brilliant comments... yep..memang cik Rosie akui layout cik Rosie sedikit mandom..hahaha.. cik Rosie skang in a process of learning lagi nak mencantikkan layout and try to improve dari feedback yg diberi oleh people like you yg sudi bagi pendapat/cadangan yg membina.. apa pon.. cik Rosie akan improve everything from time to time InsyaAllah.. thanks for joining yer... moga ada rezeki kamu... all the best! :D

Rosie Posie said...

hehe.. InsyaAllah cik Rosie try bawak masuk sikit² item yer... buat masa ni ada Victoria's Secret Collection dulu sbb cik Rosie still belum ada supplier yg berkenan di hati utk authentic perfume..tapi InsyaAllah cik Rosie akan ikhtiarkan..hehehe.. Thanks yer..rajin2 singgah tau... :D

OrenLimau said...

good luck!

myssmie said...

wah! dan2 la noh jOin! hahaha....

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

mummynana said...

gud luck k.... ;)
psstt... beg dah smpai ke? hehehe

maCy said...

all the best k :)

NUR AIN AZMAN said...

assalamualaikum..

good morning!

good luck ya

p/s : jom tgk sini [http://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/pagi-pagi-dah-buat-aku-bengang.html]

 
\