BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 15, 2010

Nak Delete... Nak Delete...

Salam semua... Alkisahnye macamnie... ish.. susah hati nak bgtau nie.. i dah 2 tahun blogging.. Awal2 blogging tu ade la add ramai kawan2 blog.. I rasa diorang semua best.. Selalu update blog and i selalu jugak baca latest post even xtinggal komen.. Especially kalo blog yang buat contest.. Banyak jugak blog yang jadi feveret i... Then, makin lama.. i rasa cam pelik.. Ada 1 blog nie, dah lama sgt xupdate.. tertunggu2 jugak la story baru kan sampai tinggal komen tanya apsal lama xupdate blog.. Still, xde respon...

Erm, hairan jugak la kan... Maybe beliau dah ade blog lain @ pencen dari dunia blogging... Sapa tau kan... Mungkin jugak beliau ade masalah kesihatan... Mintak-mintak la semuanya elok-elok shj.. Bukan untuk beliau saje tau, tapi korang2 pon... InsyaAllah semua urusan dipermudahkan oleh-Nya... amin...

Yang tu xpe la.. i boley je tunggu diorg update.. But, ade jugak yang cerita disebaliknye... i dah "terfollow" blog yang semata-mata nak ajak masuk bisnes diorang... Ala... Contoh mcm Ju****n Klik tu... Adey... Rimas ah... Kadang letak nama... Tapi bila klik, masuk link lain.. xmasuk pon blog diorang... Tensi ah...

Tu je pon.. xde la tension sgt2... sikit2 je... hEhe... Main pointnye adalah i nak tanye.. korang tau x cara nak delete blog dari friend list kita??? Tolong bagi tunjuk ajar.. Xpandaii lor.... (^_~)

25 comments:

Aizuddin Hanis said...

mcm 2 er...

eikasyaza said...

ye.. tula motipnye...

noorafzan said...

aik, delete blog kat bloglist ke?
kalau awak pegi kat design - page element- klik edit pada kotak bloglist - awak cari blog yang awak nak delete tu kan - klik remove - save.
lepas itu awak tekan lagi butang save yang ada kat bahagian atas sekali dalam page element tu.
settle.

lolitasinta said...

da follow ;DD
f.m.b yaww !
mykknyee followers ! heee

dilla molly said...

btol2..semak jew bnyak..kadang2 link 2 p kat bisnes yg ntah pape.

noorafzan said...

awak, senang je la..
awak pegi kat list follower yang ada kat sidebar tu.
pastukan ada sign in.
sign in ikut email yang awak guna tuk sign blog juga.
pastu awak akan nampak ada button option di bahagian atas tulisan "Followers (834) @ disebelah nama anda la.
then, kat sebelah option tu ada macam icon drop down. klik situ dan pilih 'site settings'.
akan keluar pop up. Kat sebelah kiri ada tab2 seperti basics, messaging, Sites you've joined dan Manage friends.
Awak pergi tekan tab 'Sites you've joined' tu. akan ada list blog yangawak follow. Just klik stop following.Done!
Good luck ok!

Alynn Notnot said...

yg link tah pape tu maybe spam kot, beware la next time. :)

Mohd Shahrul Hafizi said...

Kalau nak delete blog yg kita dah follow. Senang je.

1. Pergi pada Dashboard.
2. Pada sebelah kiri bawah bahagian 'Reading List' ada button 'Manage'.
3. Klik button 'Manage'.

Lepas dah masuk dalam tu, boleh la edit/delete mana yg patut. Saya selalu buat macam tu utk kemaskini blog yg saya follow.

Semoga Berjaya! :)

rathiqah azmira rosli said...

hai awak.tenz datang belog kita.alololo tensen ye.tapi kita pun tak tau cmne nak tolong.hehe

Hana Azreen said...

moga add blog yg betul2 bertahta di hati yer

Nieza Micha said...

hoho... kalau i, i nak remove orang yang dah remove i... sakit ati kot... lepas ni, follow blog yg betul2 berkenan...^_^

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah.. perlu ke?? tp bg pendapat melekit blog yg dh sy follow even tak active pn still sy simpan juga... taknak delete. Biar la selagi ia tak mendatangkan apa2 kemudaratan kpd blog sy

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

saya hanye remove blog yg ade malware je..hehe..aritu dh kene alert sebb letak blog yg ade malware dlm bloglist..bahaye gak ea.. :)

Idalara said...

kak ida pun sama gak..bila klik ntah apa2..ajak join bis..

Puteri Iqa Izyan said...

ish.mcm2 dunie blog nih..

unfollow la balik :))

nekkenproject said...

Delete Selagi Ia patut.. : )

zacky ~786~ said...

wahhh ..~ comel kucing.. ske2..

hanif said...

iskkk aku lamabt masuk blog ni...banyak idea untuk bende ni.. thanks I pun nak check bloglist yang bukan2..hahahhah

darkbatman said...

aie xtau cz dh lame tinggal blogspot.hehee

Memorable Maiden said...

kat dashboard ada kat reading list dua button. satu add and satu lagi manage. click manage then ley la delete mana xberkenan

SheY PuLL said...

alah biase la 2...bukan semua ade natt yg same..:)

M a W a D D a H said...

delete...delete...hihihi...

pe kabar?? lame xusya blog hijau yang best nih...

oALIFFo said...

unfollow je hu3...paling rimas blog2 yg jenis ajak masuk tu la ni la..affilite tu hu3...ehh i'm new jgn lupa follow ye hu3 tq

John Steven said...

Hi,,,!! nice post dear but which language it is..??

si para para said...

ada yang bz..ada yg sibuk..ada yang tak ada masa nk update..ada yang tak cukup masa..mcam2 lagi..ada yang nk buat bisness.bak kata astro.mcam2 ada...

 
\