BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, December 4, 2010

Kesinambungan....

Ingat tak lagi ENTRY ni??


Ala.. Stop Child Abuse tu... Kalau tak ingat, boleh tengok sekali lagi video kat bawah ni :



Actually, mangsa dera tersebut berumur 3 tahun (perempuan) yang bernama Tran Thi Pung. Polis sedang menyiasat video klip tu lepas video tu tersebar kat internet. Penjenayah tu nama Phung kalo xsalah.. Dalam video tu boleh nampak dia dok tarik-tarik rambut budak perempuan tu dan curah air sejuk secara berterusan ke muka mangsa masa di pusat asuhan... Penjenayah pon dah mengaku bersalah selepas disoalsiasat pihak polis. Lepas kejadian tu pulak, keluarga budak perempuan tu bawak mangsa ke hospital untuk check-up then didiagnosis mengidap bronchitis. Jangkitan mungkin disebabkan oleh terlalu banyak air sejuk yang dicurah ke muka.. Kesian kan.. Dah jatuh ditimpa tangga plak.. Memang tak de hati perut langsung kan... Uhh... Tensen i sorang-sorang...

Anyway, to those kawan2 yang dah ade family and going to have baby, better jaga sendiri.. tapi dengan ekonomi sekarang ni memaksa kita suami isteri bekerja kan... terpaksa la jugak tinggal anak kat pengasuh.. tapi sebelum hantar tu, selidik dulu tau latar belakang pusat asuhan.. Adakah berdaftar dengan Pejabat Kebajikan dan PBT atau tidak... Mendapat sokongan dari Pejabat Kesihatan ke tak.. kena ambil tahu semua tu ye...
Erm, jangan menyesal kemudian hari..

30 comments:

uncle said...

uncle ada anak kecik...tak sampai ati nak tgk video camni..huhuuu dan uncle memang sangat-sangat kesian dengan budak kecil .....sampai ati depa buat sengsara kat bebudak yg tak tahu apa-apa..

FarhanaFabulous said...

da tengok da video ni..memang kejam + zalim sangat ! takde perasaan agaknye..

noor said...

uyoo..kejampunya pengasuh...ish2..

sibutiz said...

keren tulisanya mbak..
i like it..

sibutiz said...

keren tulisanya mbak..
i like it..

Siti said...

serious tak berani nak tengok video ni sebab nampak pun macam menyedihkan. adoi manusia macam ni pun ade ke? kejam gile dowh.

Terkini :
Lagu jiwang vs Lagu baru
Jom join contest kesayanganku!

.::MiAPPLEiSTA::. said...

kejaaam sgt! hhrm...:(

che'ila said...

untunglah kalau emak kita sudi jaga anak time keje nanti..tp serba salah jugak ka n nak suruh mak..huhhu.

~eZmALiZa~ said...

xsmpai ati nk tgk budak kecik kene dera..sebab kite ase nk sepak terajang je org yg buat tue..!! :(

::m!SS edURA hanUM:: said...

manusia mcm nie serupa cam binatang

THE LEKAT LEKIT STORY said...

I ada tgk video ni.. rasa macam nak pijak2 lak pengasuh camtu. memang jenis berperikesyaitanan punya manusia

kaki KARUT said...

nape tulisan besar sgt...
kne bli spek br bleh bc..
hihi

munna said...

mmg tak sanggup tgk video tu.. mau sentap hati ini untuk 3 hari berturut-turut asyik teringat je.. lepas tu gerenti menangis...

cik Nemo said...

kejam gila! tak sanggup tengok taw!

Cikbelog said...

sekarang ni banyak sangat kes penderaan kanak-kanak. Tak paham la macam mana orang boleh dera kanak-kanak.

iRfan Johan said...

kt fb pn ade video nie..kt sni pn ade...last2 terus download~! tp x tgk sgt...kecian bdak tue~!

emMa saRdOn said...

kesiannye..
xde perasaan ke wat bdk kecik cmtu..

Afendi Othman said...

cian that little gurl...sungguh tak senonoh orang itu..kalaulah dia buat kat anak aku..memang aku pijak dia huh...geram ni..hahaha

dayya dayyanna said...

betul betul betul! :)

suka_haha said...

budak kecik pun nak buli.. aduhh!!

jemput ke sini ye

suzie rahman said...

adeh..xtgk..tkt ngeri grrr

(One) SiTi* said...

menyelit sini leh?
ada tag utk kamu, amek di sini,

http://wansiti.blogspot.com/2010/12/tudung-giveaway.html

Fello Ariza said...

adoyai...

mcm pe je dier buat kt budak kecik tuh..

haissh..

faradeeba said...

mmg kejam pon pengasuh die tuh.
dah lah jirus mcm nk suh budak tuh nk mati tertelan air jeh.

kjm sgt sgt kan.
takde prasaan ke ek manusia itu?
=(

mamawana said...

tak sanggup nak tengok video ni...dok baca komen jer yer...

nuriz said...

ada lagi ke video ni, u tube tak buang pulak ek
kesiann budak ni

Ivan Axel said...

Dah gila korang tuh... buat ape siksa budak tuh ish5.... Astagfirullah azim azim.....

Ahmad Shafiq Bin Othaman said...

binatang pown lagi mulia lah..
bodoh punya pengasuh!!

r0sLiNa said...

cian nya..bodoh t0l..kal0 xnak jg ckp jela..xyah nak dera bdak yg xbrdosa 2..

Puan aiNa Rahman said...

erk..ni yg rasa nak bawak baby pergi ofis neh. hehe. sbb x arap sgt dengan pengasuh2 tah hape2 neh. orang kan..rambut same itam, ati lain². nak kena soal selidik dan kaji dlu bakal pengasuh nti.

 
\