BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, May 19, 2010

Bung Mokhtar dipenjara sebulan kerana berpoligami tanpa kebenaran

wah.. terkejut baca paper hari nie.. Bung Mokhtar kena penjara!! Kenal tak? Ala.. Yang kawen ngan pelakon putih melepak tu + seksi habes Zizie Ezzete. See, even Ahli Parlimen pon tak boleh lari dari dikenakan tindakan undang-undang. Nak buat macamana.. mungkin 1st wife tak izin tapi dah nak kawen gak kan. Tapi Hakim Syarie Wan Mahyuddin Wan Muhammad bagaimanapun dah membenarkan penangguhan pelaksanaan hukuman itu terhadap Bung Moktar. Bung Moktar dibebaskan dengan jaminan RM1,000 dengan seorang penjamin. Same to Zizie.. Dia pon kena gak denda RM 1000. Anyway, bagi i, tindakan ini baik la untuk membuka mata masyarakat Malaysia atas hukuman berpoligami tanda kebenaran. Ye la.. walaupun seseorang lelaki itu mampu dari segi nafkah zahir dan batin, takut jugak berlaku ketidakadilan @ berat sebelah la. Apa pon, diorang dah selamat nikah dah pon. Moga bahagia hendaknya.
Hmm, macam-macam eh artis kita sekarang nih..

Untuk cerita yang lebih lanjut, sila ke sini..


pic credit to encik yahoo

4 comments:

akuseniman said...

duh.
poligami pon kne msk penjara?:)

ApekxHensem™ said...

mcm2 hehehe

Nad said...

ye! ye!
nk poligami kene ade izin jugakk.

tp penah bace dulu, actually takya mtk izin wifey ptame/bfore pon kalo dlm islam [kalau sy salah, mtk maaf.], kat mne sy bace dh lupe.

sign isteri frst skadar nk bagi si istri ptame/sblum rase dhormati sbb kptusn tu mlibatkan pihak dye jugakk.

pape pon, poligami kne ade izin i jugakk if my laki nk suh i bmadu. huahua

eikasyaza said...

hoh, nad.. salute lah kalo u nk bermadu..me?? jgn harap..huahaha

 
\