BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, May 23, 2010

Pandangan Mata Seorang Lelaki

Persoalan untuk kaum Adam :
Sekiranya anda melihat seorang perempuan. Apakah yang bermain di fikiran? Kecantikannya, bentuk tubuh badan, pemakaiannya, lenggok jalannya atau sebagainya? Adakah anda cuma sekadar melihat dengan pandangan kosong dan kemudian berpaling ke tempat lain? Hanya sekadar bertanya. Tak de maksud di sebaliknya..

Sebab 1 hari masa i dengan family solat di masjid masa awal tahun ni, i agak kagum dengan seorang ustaz ni. After je solat, ade ceramah. tirai jemaah wanita dibuka dan ceramah dimulakan. sepanjang ceramah, mata ustaz tersebut tidak sekali pon berpaling ke jemaah wanita. Tidak sekali pon. Jadi, mulai dari hari tu, saya berpendapat sekiranya ada pilihan, alih lah pandangan mata mu. Tapi memang berat nak dilaksanakan sebab pusing kanan nampak 'lurah' pusing kiri nampak peha. Macam sengaja disaji untuk 'free show'. Dan sekali lagi untuk dinyatakan bahawa i bukan lah sebaik-baik manusia dan jauh sangat untuk menjadi sempurna. Sekadar pertanyaan dan perkongsian.

9 comments:

Asyraf Hamasaki said...

surat HAWA untuk adam


http://asyrafhamasaki.blogspot.com/2010/05/adam-maafkan-aku.html

eikasyaza said...

erm, menarik.. yang pasti adam adalah imam

Syafiq Kadiran said...

aku tengok sebab dia cantek di mata aku tak kira la camne pon rupe dia, fizikal dia...

eikasyaza said...

ooo..mcm tu ek.. setiap lelaki xsama kan kan..

M a W a D D a H said...

kim salam kat ustaz tu..:)

eikasyaza said...

adah, nk cukupkan kuota ustaz tu ke..hehe

M a W a D D a H said...

hahahaha...larikkk...xmo..

anastasyea said...

baiknye ustaz tu... =)

~ ANaSTaSyeA: DiSebALik KaNtA CokLaT ~

eikasyaza said...

Adah : lari2 cr anak teruna..ahaks

Anastasyea : hehe..baik kan. 1st time jmp org mcm tu.

 
\